Getcover Ziekteverzuimverzekering

MKB Verzuim-ontzorgverzekering

De MKB Verzuim-ontzorgverzekering is speciaal ontwikkeld voor werkgevers in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Voor hun is ziekteverzuim van het personeel een groot risico. Als een werknemer langdurig ziek is, moet het loon tot twee jaar lang doorbetaald worden. Dat is voor veel kleine bedrijven een zware financiële last.

Om deze bedrijven te helpen is in januari 2020 de verzuim-ontzorgverzekering geïntroduceerd. De verzekering is in het leven geroepen door de overheid in samenwerking met verzekeraars en werkgeversorganisaties. Vanzelfsprekend is deze verzekering ook af te sluiten via de adviseurs van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV.

 

De belangrijkste voordelen van de MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Voor ondernemers in het midden en kleinbedijf biedt deze verzekering de volgende voordelen ten opzichte van een normale ziekteverzuimverzekering:

  • Met een MKB verzuim-ontzorgverzekering ben je gedekt voor de loondoorbetaling bij ziekte van jouw personeel. Je krijgt hiervoor een afgesproken vergoeding van jouw verzekeringsmaatschappij om daarmee het loon van het zieke personeelslid te betalen.
  • Verder word je actief geholpen bij de re-integratie van een zieke werknemer. Hiervoor krijg je een casemanager toegewezen. Deze neemt voor jou de controle van het re-integratieproces over en helpt je tevens bij de andere verplichtingen die jij hebt als werkgever van ziek personeel.
  • Met deze verzekering ben jij tevens gedekt voor extra ondersteuning op het gebied van verzuimbegeleiding en re-integratie.
  • De MKB verzuim-ontzorgverzekering voldoet aan de Wet verbetering poortwachter. Dit betekent onder andere dat jij de adviezen van een bedrijfsarts kunt opvolgen, zonder risico op een loonsanctie.
  • Ziektegevallen binnen jouw bedrijf, of ze nou kort of lang duren, tellen beperkt mee in de berekening van de premie. De premie wordt dus minder beïnvloedt door het huidige verzuim binnen jouw bedrijf en is op dat punt dus stabieler.

Een MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten?

Vraag dan vandaag nog een offerte aan. Onze adviseurs kijken met jou samen welke verzekering het meest geschikt is voor jouw bedrijf.