Getcover Ziekteverzuimverzekering

Meest gestelde vragen over de ziekteverzuimverzekering

Onze adviseurs krijgen veel vragen van werkgevers over een ziekteverzuimverzekering. De meest gestelde vragen hebben wij hier voor je verzameld. Heb je een andere vraag over deze verzekering, neem dan contact met ons op.

 

Wat is een ziekteverzuimverzekering?

Als jouw medewerker door ziekte of ongeval niet kan werken, heeft hij of zij recht op maximaal twee jaar doorbetaling van (een deel van) het salaris. Bij een ziekteverzuimverzekering ben jij ervoor verzekerd dat het salaris dat je moet doorbetalen aan jouw zieke medewerker vergoed wordt. Kies je voor een verzuimverzekering met arbodienstverlening? Dan krijg jij daarnaast ondersteuning van een arbodienst om ziekteverzuim te voorkomen of beperken binnen jouw bedrijf en zijn er budgetten beschikbaar voor preventie en re-integratie van jouw medewerkers.

 

Waarom een ziekteverzuimverzekering afsluiten?

Een zieke werknemer kost een bedrijf gemiddeld 250 euro per dag! Je bent namelijk wettelijk verplicht om het loon door te betalen. Daarbij gaat het om minimaal 70 procent van het loon. In de cao kunnen zelfs hogere percentages staan. Naast doorlopende loonkosten, moet je mogelijk een vervanger inhuren en is er vaak sprake van productieverlies. Tot slot wil je natuurlijk graag dat ziek personeel zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Deze re-integratie kost ook geld.
Een ziekteverzuimverzekering dekt een deel van die kosten. Je krijgt in ieder geval een vergoeding voor het loon dat je moet doorbetalen aan de zieke werknemer. Daarnaast helpen veel verzekeraars bij het voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim.

 

Is een ziekteverzuimverzekering verplicht?

Nee, een ziekteverzuimverzekering is wettelijk niet verplicht. In de praktijk blijkt wel dat de meeste werkgevers een ziekteverzuimverzekering hebben afgesloten voor hun personeel.
Of het verstandig is om een verzuimverzekering af te sluiten en in welke vorm, hangt af van meerdere factoren. Daarbij speelt onder meer de financiële situatie van jouw bedrijf een rol. Het is belangrijk om je hierover goed te laten adviseren. Neem daarvoor contact op met GetCover Bedrijfsverzekeringen BV. Onze adviseurs kunnen samen met jou bepalen hoe groot jouw risico’s zijn en welke ziekteverzuimverzekering het beste past bij jouw bedrijf.

 

Wat is gedekt bij een ziekteverzuimverzekering?

Voor de verzekering kun je onder meer een keuze maken in het dekkingspercentage. Dit varieert van 70 tot 100 procent van het loon van de zieke werknemer. Je kunt verder ook nog een onderscheid maken tussen het dekkingspercentage in het eerste en het tweede ziektejaar. Daarnaast is het vaak mogelijk om jouw werkgeverslasten mee te verzekeren. Dit zijn bijvoorbeeld de loonheffingen die gewoon doorlopen als jouw werknemer uitvalt door ziekte.

 

Mijn bedrijf heeft meer dan 35 medewerkers, kan ik dan ook een verzuimverzekering afsluiten?

Bij bedrijven met meer dan 35 medewerkers wordt vaak gekozen voor de zogenaamde stop-loss verzekering. Deze ziekteverzuimverzekering is geschikt als de financiële buffer van jouw bedrijf groot genoeg is, maar je wél verzekerd wilt zijn tegen onverwacht hoge kosten door langdurig verzuim van een werknemer. Er is hier sprake van een eigen risico in geld.

Het werkt zo: Het eigen risico percentage wordt gebaseerd op het gemiddelde verzuim van jouw bedrijf in de afgelopen 3 jaar. Het deel boven het eigen risico wordt vergoed en is onbeperkt, alles onder het eigen risico is voor eigen rekening. Dit eigen risico wordt ook wel eigen behoud genoemd. Het grote voordeel is dat je vooraf weet wat jij elk jaar maximaal kwijt bent aan de kosten bij langdurig verzuim.

 

Heb ik bij een ziekteverzuimverzekering een eigen risico?

Alle verzekeraars hanteren een eigen risico bij een ziekteverzuimverzekering. In de meeste gevallen heeft het eigen risico de vorm van een aantal wachtdagen. Als de duur van de loondoorbetaling het eigen risico in wachtdagen overschrijdt, dan komt de verzekering tot uitkering. De hoogte van de uitkering is daarbij afhankelijk van het verzekerde dekkingspercentage.
Bij een conventionele ziekteverzuimverzekering kun je kiezen uit een bepaald aantal werkdagen aan eigen risico. Bij een kortere eigenrisicoperiode heb je minder eigen risico, maar wel een hogere premie.

 

Wat kost een ziekteverzuimverzekering voor werkgevers?

De premie van een ziekteverzuimverzekering bestaat meestal uit een percentage over de totale loonkosten van jouw bedrijf. Gemiddeld liggen de premiekosten tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. Bij het vaststellen van dit percentage kijken verzekeraars onder meer naar de sector van jouw bedrijf, de samenstelling van het personeel en het ziekteverzuim van jouw bedrijf. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen naar de ziekteverzuimcijfers van de laatste jaren.

Ten slotte kun je abonnementskosten verwachten voor de arbodienstverlening. Dit hangt af van het verzekeringspakket dat, in overleg met jou, wordt samengesteld.

 

Meer weten?

Staat jouw vraag niet tussen deze meest gestelde vragen of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op. Wil je weten wat de kosten zijn van een ziekteverzuimverzekering voor jouw bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onderstaande link.